SEB

8.9

Tjänster

8.5/10

Courtage & Avgifter

9.5/10

Kundtjänst

9.5/10

Teknik

8.5/10

Lättanvänt

8.5/10

Fördelar

  • Känt varumärkt
  • Komplett banklösning
  • Kundtjänst i person på bankkontor
  • Billig aktiehandel
  • Gratis ISK konto

Om SEB

SEB,  tidigare SE Banken, är en av Sveriges storbanker.  De erbjuder en stor mängd olika banktjänster och bland dessa hittar man aktiemäkleri.  SEB erbjuder kontor på de flesta lite större svenska orter och städer.

SEB erbjuder en komplett banklösning och det är enkelt att ha alla sina bank och investeringstjänster hos denna bank.

Användarvänlighet

SEB erbjuder en välutvecklad internetbank som är lätt att använda.  Detta är sant oavsett om du vill betala en räkning eller handla med aktier.  Tjänsten kräver dock tillgång till BankID eller en digipass som du måste besöka banken i person för att få.

Om du kan shoppa online kan du handla med aktier online i SEBs internetbank.

Utbud

SEB erbjuder ett stort utbud av aktier och fonder som man kan handla med.  Vid sidan av detta erbjuder de en rad andra finansiella instrument samt en rad andra banktjänster.  SEB erbjuder inte handel med kryptovalutor.

Bankgaranti?

Ja.  Alla insättningar som du gör till ett konto i SEB skyddas av insättningsgarantin.  Insättningsgarantin skyddar upp till 1 050 000 kr  per konto.

Courtage & Avgifter

SEB var tidigare ett dyrt alternativ om du ville handla med aktier men de har nu sänkt sitt minimum courtage till 1 kr vilket gör SEB till ett bra och billigt alternativ för småsparare.  De erbjuder tyvärr inte g

Kundtjänst

SEB erbjuder mycket bra kundtjänst. Kundtjänsten är tillgänglig dygnet runt via telefon och email.  Du kan be kundtjänsten ringa upp dig när det är din tur så att du slipper stå i telefonkö.

Du kan även gå in på alla SEBs bankkontor och få hjälp där. Observera att det låga courtaget bara gäller om du handlar online.  Du måste betala en högre avgift om du går in på banken för att handla med aktier.

Omdöme

SEB erbjuder en mycket bra aktiemäklare om du vill köpa och sälja aktier online.  De erbjuder ett sort utbud av olika finansiella produkter som du kan handla med inklusive aktier och fonder.  Om du redan har ett konto hos SEB så är det mycket enkelt att börja handla.

SEB är ett bra val men deras utbud är inte riktigt lika bra som NordNet och Avanza.  De är dock ett mycket bra val om du inte vill behöve äåånna ett konto hos en nätmäklare online utanföredrar att handla i din internetbank.