Aktieinvest Recension

6.5

Tjänster

7.5/10

Courtage & Avgifter

5.5/10

Kundtjänst

5.5/10

Teknik

6.0/10

Lättanvänt

8.0/10

Fördelar

  • Lätt att använda
  • Erbjuder rådgivning
  • Gratis för nya kunder

Nackdelar

  • Höga courtage
  • Begränsat utbud
  • Begränsad Kundtjänst

Om Aktieinvest

Aktieinvest är ett företag som grundades för att göra det enklare för att amatörer och småsparare att handla i aktier.  De låter dig spara och investera i de flesta populära investeringar såsom aktier och fonder.

De erbjuder inte kryptovalutor.

Användarvänlighet

Deras handelssystem är enkelt utformat och alla kan använda det.

Utbud

Aktieinvest erbjuder ett adekvat utbud av aktier, fonder, sparboxar och andra saker som man kan investera i.    Deras utbud är inte marknadsledande men de flesta kommer att hitta det till vill investera i hos aktieinvest.

Bankgaranti?

Ja,  Kontanter insatta på ditt aktieinvest konto skyddas av insättningsgarantin.   Det är dock alltid bäst att kontrollera att så fortfarande är fallet innan man sätter in pengar hos en bank, aktiemäklare eller fondförvaltare.

Courtage & Avgifter

AktieInvest brukade tidigare ha relativt höga courtage men de har nu sänkt dem och erbjuder mer konkurrenskraftiga courtage.  Nya kunder får handla gratis så länge de har mindre än 60 000 kr på sitt konto och har gjort mindre än 200 transaktioner.  Efter det så gäller ordinarie courtage.  Dessa courtage är tyvärr fortfarande högre än de man kan hitta hos andra online mäklare.  Lägsta courtage hos Aktieinvest är 39 kr.  Detta är inte särskilt mycket men betydligt högre än andra mäklare såsom Avanza, NordNet och SEB som låter dig handla för 1 kr.

Kundtjänst

Aktieinvest kundtjänst är bara tillgänglig vardagar kl. 09.00-17.00 (Dag före helgdag kl. 09.00-13.00).  Detta gör att det kan vara svårt att hitta tid för att prata med någon hos kundtjänsten om man jobbar under dagtid.  Man kan även kontakta kundtjänsten via email.  De svarar normalt efterkommande vardag men det kan ibland ta längre än så.

Omdöme

Iden bakom Aktieinvest är en bra ide men utförandet är tyvärr inte lika bra.  Aktieinvest vill göra det lättare för småsparare att investera små summor pengar men deras, i jämförelse med konkurrenter som Avanza, Nordnet och t.o.m SEB, relativt höga avgifter innebär att tjänsten blir för dyr för att vara lämplig för småsparare. De högre avgifterna gör att det blir svårare att tjäna pengar om man investerar genom Aktieinvest.  Detta är särskilt sant om man bara kan investera små summor.

Att kunna köpa delar av en aktie är en fördel eftersom det tillåter större diversifiering men småsparare bör göra vad det kan för att undvika avgifter och det är därför bättre att välja en billigare mäklare även om man bara kan köpa en aktie ett bolag varje månad.