Nordea

Nordea

9.1

Tjänster

9.2/10

Courtage & Avgifter

9.5/10

Kundtjänst

9.5/10

Teknik

8.9/10

Lättanvänt

8.6/10

Fördelar

  • Väletablerade
  • Lågt minimum courtage
  • Bra ISK konto

Nackdelar

  • Inget max courtage

Alla vet vad Nordea är. Det är en av de svenska stor bankerna och de har kontor i de flesta städer och större orter. Nordea har ett relativt gott rykte på marknaden och mer än en miljon svenskar har konto hos Nordea.

Nordea erbjuder aktiehandel via deras internet bank samt via deras kontor. Det är dock betydligt dyrare att lägge en order genom deras kontor eller via telefon än det är att lägga en ordet online. Att använda deras internet bank för att köpa och sälja aktier är med andra ord både lättare och billigare.

Användarvänlighet

Nordea har en välutvecklad och lätt avänd internetbank som gör det enkelt att handla med aktier. Observera att du bara har tillgång till aktiehandel i din internetbank om du har en depå, ett värdepapperskonto eller ett ISK konto hos Nordea. Om du inte har det kan du snabbt och enkelt öppna upp ett av dessa konton genom internetbanken. Det tar bara några minuter. Ett ISK konto är oftast bästa valet för aktiesparande.

Nordeas internetbank gör det mycket enkelt att köpa och sälja aktier. De ger dig tillgång till de vanliga verktygen som du förväntar dig kunna använda såsom olika order typer. Det är mycket enkelt att spåra sina tillgångar och set hur du utvecklas om du använder Nordeas internet bank.

Utbud

ordea erbjuder ett bra utbud av värdepapper som du kan handla med. De erbjuder fonder, aktier, EFT:er, optioner och andra värdepapper. Du kan handla med svenska aktier samt med aktier listade på en rad andra stora marknader såsom Nasdaq och NYSE.

Bankgaranti?

Nordea är en bank och pengar som du har insatta på ditt konto hos Nordea skyddas av den statliga insättningsgarantin.  Insättningsgarantin skyddar upp till 1 050 000 kr per bank (finansiellt institut).  Har du mer än 1 050 000 kr bör du sprida pengarna över konton i flera banker för att garantera att pengarna är skyddade.

Courtage & Avgifter

Hur mycket du betalar i handelsavgift beror på vilka värdepapper du vill köpa eller sälja. Generellt så erbjuder Nordea konkurrenskraftiga handelsavgifter. Om du handlar aktier listade på Nasdaq OMX Nordic, Oslo Börs eller First North så betalar du 0.09%i courtage. Minsta möjliga courtage är 1kr och högst courtage som du måste betala är 199 kr.

Om du handlar på NGM, NGM MTF eller Spotlight Stock Market är minimum avgiften 19kr och det finns ingen max avgift.

Om du vill handla med aktier från Storbritannien, Frankrike, Portugal, Holland, Belgien, Tyskland, Spanien, Italien, Schweiz, USA eller Kanada betalar du också 0.09% men minimum avgiften är 29 kr och det finns inget max courtage när du handlar med aktier från dessa länder.

ISK

Nordea erbjuder ISK konton där du kan handla med aktier, fonder och ett urval andra finansiella instrument.  Det är helt grtais att öppna ett ISK konto hos Nordea.  Om du redan har ett ISK konto hos en annan bank så hjälper dig Nordea att flytta sparandet till ett ISK konto hos dem.  Det är gratis att flytta in tillgångar i ditt ISK hos Nordea men banken som du flyttar värdepappern från kan ta ut en avgift.

Kundtjänst

Nordeas kundtjänst är bra och är enkelt att nå via telefon. Det tar sällan särskillt länge att få svara. Man kan också välja att låta dem ringa upp en. Nordeas kundtjänst kan ofta snabbt hjälpa dig eller koppla dig till någon som kan hjälpa dig. Om du inte vill ringa kan du också få hjälp med på ett bankkontor. Om du har ett problem med internet banken är det dock bättre att ringa eftersom telefon supporten kommer vara mer lämpade att hjälpa dig.

Omdöme

Nordea erbjuder en bra tjänst för den som vill köpa och sälja aktier. Deras courtage och avgifter är också bra. Det kan även vara bekvämt att handla med aktier hos samma bank som man sköter alla sina andra finanser hos. Nordea kan vara ett bra val om du letar efter en aktimäklare som låter dig köpa och sälja aktier listade på Nasdaq OMX Nordic, Oslo Börs eller First North.

Om du vill ha bästa möjliga utbud av aktier och tillgång till bästas handelsverktygen när du handlar kan det dock vara värt att att ta en titt på nätmäklare såsom Nordnet ellet Avanza innan du börjar handla aktier hos Nordea. När du läst våra recensioner om Nordea, Nordnet och Avanza kan du göra ett informerat val om vilken mäklare som är bäst för dig.

Innehåll: