NordNet Recension

Om Nordnet

9.3

Tjänster

9.9/10

Courtage & Avgifter

9.9/10

Kundtjänst

8.0/10

Teknik

9.5/10

Lättanvänt

9.0/10

Fördelar

  • Gratis handel
  • Låga courtage
  • Stort utbud
  • Bankgaranti
  • Billigt lån

Nackdelar

  • Kundtjänsten kunde vara bättre
  • Opersonligt bemötande

Om NordNet

NordNet är en av Sveriges bästa och mest populära aktiemäklare.  De utmärker sig år efter år som en av Sveriges bästa aktiemäklare.  De erbjuder en bättre och billigare tjänst än vad de flesta storbanker erbjuder.

Användarvänlighet

Nordnet erbjuder ett bra gränssnitt som är relativt lätt att förstå.  Om du brukar shoppa på nätet kan du snabbt räkna ut hur deras tjänster fungerar.  De erbjuder vissa mer avancerade funktioner som kan verka förvirrande men man behöver inte använda dessa förrän man känner att man förstår dem.  Dessa funktioner ger dig mer kontroll över dina transaktion och låter dig göra mer avancerade funktioner men man behöver inte använda dem för att köpa och sälja aktier.

Utbud

Nordnet erbjuder ett mycket bra utbud.  De låter dig handla på alla svenska börser samt ett stort antal internationella börser.  De erbjuder även ett stort utbud fonder, optioner, derivat och andra instrument som du kan investera i.  De erbjuder ett av Sveriges absolut bästa utbud.  Det enda som saknas i deras utbud är kryptovalutor.   De erbjuder inte handel med kryptovalutor men erbjuder ett mindre utbud finansiella instrument baserade på kryptovalutor.

Bankgaranti?

Ja, Dina pengar som du har insatt på ditt konto hos Nordnet omfattas av bankgarantin (Insättningsgarantin).  Upp till 1 050 000 kr är skyddade.  Om du har mer kontanter än så bör du fördela dem över flera banker för att garantera att alla kontanter är skyddade.

Courtage & Avgifter

Nordnet erbjuder mycket konkurrenskraftiga courtage.  Deras courtage är alltid bland Sveriges lägsta.  De erbjuder flera olika courtageklasser som du kan välja mellan.  Vilken courtageklass som är bäst beror på hur stora affärer du kommer göra.   Nya handlare kan handla helt gratis.

Det kostar inget att öppna ett aktiekonto eller ISK hos Nordnet.  De tar inte heller ut någon årlig avgift.

Det finns vissa tilläggstjänster som du kan välja att köpa mot en extra avgift.

Kundtjänst

Nordnets kundtjänst är deras svagaste sida.  Deras kundtjänst är generellt bra det tar ibland lite längre än man skulle kunna önska att få svar.   De strävar efter att förbättra sin kundtjänst och vi förväntar oss att deras kundtjänst snart kommer hålla samma höga standard som deras övriga tjänster.

Observera att deras kundtjänst aldrig har varit dålig.  Den har bara inte varit så bra som Nordnet i övrigt har varigt. Bemötandet i kundtjänsten har känts lite opersonligt och inte så välkomnande som man kunde önska.

Det tar ibland flera dagar innan man får svar på email till kundtjänsten.

Omdöme

Nordnet är en av Sveriges bästa aktiemäklare.  De kombinerar låga avgifter med bra service och ett stort utbud olika börser och värdepapper som man kan handla med.  Det är mycket positivt att de erbjuder nya handlare att handla helt gratis.

Nordnet är ett bra val för alla sparare men kan kännas lite överväldigande för nya sparare.  Avanza har ett gränssnitt som är lättare för nybörjare att förstå.  Många mer erfarna handlare föredrar dock Nordnets gränssnitt eftersom de känner att det låter dem handla mer effektivt.  Båda mäklarna är ett mycket bra val oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren handlare.

NordNet erbjuder Sveriges bästa välkomstbonus eftersom ny kunder får handla gratis om de har mindre än 80 000 kr på kontot.

Här kan du läsa mer om  huruvida NordNet eller Avanza är det bästa valet för dig.