Handelsbanken

Handlesbanken

8.9

Tjänster

9.0/10

Courtage & Avgifter

9.5/10

Kundtjänst

8.0/10

Teknik

9.4/10

Lättanvänt

8.5/10

Fördelar

  • Känt varumärkt
  • Komplett banklösning
  • Lågs minimum courtage
  • Kundtjänst i person på bankkontor
  • Gratis Isk konto

Nackdelar

  • Ingen kryptohandel

Om Handelsbanken

Handelsbanken är en av Sveriges största banker och har kontor i de flesta svenska städer. De har ett gott rykte på marknaden och hundratusentals svenskar använder handelsbanken som sin huvudsakliga banken.

De erbjuder vid sidan av sina banktjänster aktiehandel online. Att handla aktier hos Handelsbanken är lätt och man kan enkelt köpa och sälja aktier från sin dator eller telefon. Nedan kommer vi ta en närmare titt på handelsbanken kan erbjuda som aktiemäklare.

Användarvänlighet

Handelsbankens internetbank är lätt att använda. Detta är sant oavsett om du vill betala dina räkningar eller om du vill köpa och sälja aktier online. Interner banken använder sig av ett enkelt lättanvänt gränssnitt och du kan lätt hitta det du söker öven om du aldrig använt deras internet bank tidigare.

Att köpa aktier online i internet banken är enkelt och om du kan handla i online butiker kan du använda deras system för att köpa att sälja aktier. För den lite mer avancerade användaren finns det en rad mer avancerade funktioner men dessa behöver en nybörjare inte använda om de inte vill göra det.

Utbud

Handelsbanken erbjuder ett stort utbud av aktier och andra värdepapper som du kan handla med. De erbjuder handel med aktier på Svenska så väl som utländska börser. De erbjuder även ett stort utbud av fonder, optioner och andra värdepapper.

Handelsbanken erbjuder inte handel med kryptovalutor.

Bankgaranti?

Ja. pengar som du har insatta på ditt konto hos Handelsbanken skyddas av insättningsgarantin.  Skyddet skyddar upp till 1 050 000 kr.  Om du har mer än så på ditt konto i Handelsbanken så täcks inte summan som överstiger 1 050 000 kr av den statliga insättningsgarantin.   Om du har mer än 1050 000 kr så är det bäst att sprida beloppet mellan olika konton i olika banker så att hela beloppet skyddas av insättningsgarantin.

Courtage & Avgifter

Handelsbanken erbjuder relativt låga courtage. Om du lägger din order direkt i internetbanken så så betalar du bara 0.09% i courtage. Minimum courtage är 9 kr. Detta innebär att 9 kr är det minsta du måste betala för att köpa och sälja aktier. Du betalar alltid 9 kr om du köper aktier för mindre än 10 000 kr. Om du handlar för mer än det betalar fdu 0.09% på transaktionsvärdet.

Om du vill få hjälp av en banktjänsteman på ett bankkontor eller via telefon så betalar du ett högre courtage. Eftersom detta inefattar högre kostnader för banken. Om du lägger en order med en banktjänsteman så betalar du 0.5% i courtage avgift. Minimum courtage i detta fall är 175 kr.

Det är med andra ord mycket billigare att handla online och detta är nästa alltid det bättre alternativet.

ISK

Ja,  Handelsbanken erbjuder en gratis ISK.  Det är mycket enkelt att öppna ett isk konto och du kan göra det online med hjälp av bankID.

Kundtjänst

Kundtjänsten är en av handelsbankens starkaste sidor.  Om du vill ha hjälp i person kan du besöka vilket bank kontor som helst för att få hjälp med dina problem.  Om du föredrar att kontakta kundtjänsten hemifrån så kan du kontakta kundtjänsten via telefon.  Deras telefonkundtjänst är öppen 24 timmar om dygnet.  Du kan även kontakta dem via email eller via supportsystemet i internetbanken.

Handelsbankens kundtjänst är mycket bra.

Kom ihåg att du alltid skall använda internet banken om du vill köpa eller sälja aktier.  Om du du gör detta via telefon eller i ett bankkontor så måste du betala en högre transaktionsavgift.

Omdöme

Handelsbanken är en bra aktiemäklare och det är mycket enkelt att köpa och sälja aktier via internetbanken.  Om du föredrar att ha ditt sparande i din bank så är Handelsbanken ett bra val.   De erbjuder ett stort utbud av värdepapper som du kan handla med och deras avgifter är inte alltför höga.  Deras utbud är dock inte lika stort som det du hittar hos dedikerade aktiemäklare så om du vill ha tillgång till så många finansiella instrument som möjligt och betala så låga avgifter som möjligt så är nätmäklare som Avanza eller Nordnet ett bättre val.

Handelsbanken erbjuder allt som 99% av normala sparare behöver och kommer troligen tillfredsställa alla dina handelsbehov. Om du är en mer erfaren handlare som behöver tillgång till vissa speciella funktioner och mjukvaror så bör du verifera om handelsbanken kan erbjuda dem innan du väljer att pröva dem.

Innehåll: