SAVR Fondmäklare

SAVR

9.7

Tjänster

9.7/10

Courtage & Avgifter

10.0/10

Kundtjänst

9.6/10

Teknik

9.5/10

Lättanvänt

9.8/10

Fördelar

  • Lägre avgifter
  • Stort utbud fonder
  • Lättanvänt
  • ISK Konto
  • Lätt att komma igång

Nackdelar

  • Bara fonder
  • Årsavgift

 

Vad är SAVR?

SAVR är en fondmäklare som vill göra det billigare att spara i fonder. De gör detta genom att erbjuda rabatt på den förvaltningsavgift som man betalar när man äger fonder. Hur stor denna förvaltningsavgift varierar mycket mellan olika fonder.

SAVR erbjuder ett mycket stort utbud av olika fonder som man kan handla med. Totalt finns det över 1300 fonder som man kan köpa hos denna fondmäklare. De erbjuder alla fonder som du kan handla med hos stor bankerna och andra fondmäklare online.

ÄR SAVR ett bra val?

SAVR kan vara ett mycket bra val om du vill investera i fonder. Huruvida de är det bästa valet eller inte beror till stor del på vilka fonder du vill investera i. Om du vill investera i aktivt förvaltade fonder så är SAVR ofta det bästa valet. Det är en bra ide att öppna ett konto hos SAVR och använda det för att investera i aktivt förvaltade fonder. Du kan ha ett annat konto hos en annan mäklare för att handla med aktier och andra finansiella instrument.

SAVR är ibland men inte alltid ett bra val om du vill investera i index fonder och andra passuivt förvaltade fonder. I vissa fall kan du tjöna pengar genom att köpa dessa finder hos SAVR. I andra fall är det bättre att köpa dem genom Avanza eller Nordnet.

Det är värt att köpa en fond hos SAVR om du kan spara mer pengar på att köpa den hos dem än du betalar i årlig avgift. Du kan läsa mer om den årliga avgiften här.

savr billigare fonder

Vad gör SAVR unika?

Det som gör SAVR unika är att de erbjuder lägre förvaltninsavgifter än andra fondmäklare. De låter dig investera i samma fonder till lägre avgifter. Att sänka sina avgifter kan ha stor påverkan på hur dina investeringar utvecklas över åren. Du kan ha 5-10% mer på kontot om du köper dina fonder hos SAVR jämfört med hur mycket du skulle ha på kontot om du köpt samma fonder hos en annan fondmäklare eller bank.

Att sänka sina kostnader är alltid en bra id.

Om du vill läsa andra recensioner och se vad de tycker om SAVR så kan du klicka här eller här.

Hur kan SAVR erbjuda lägre kostnader?

SAVR kan erbjuda lägre avgifter för de väljer att betala tillbaka de kommisioner de tjänar till sina kunder. Den rabatt de ger är den summa som de skulle ha tjänat som kommision om de inte hade valt att ge tillbaka den till sina kunder.

Andra mäklare kan erbjuda samma rabatter om de så önskar.

Vilka fonder kan jag handla med

Du kan handla med i princip alla fonder som finns att handla med hos andra banker och mäklare. Det finns totalt mer än 1300 fonder att handla med. Du kan handla med både svenska och utländska fonder.

Avgifter

SAVR tjänar till skillnad från andra mäklare inga pengar på kommisioner eftersom de betalar tillbaka dessa. De måste därför ta tu en Årlig avgift om 0.09% för den tjänst de erbjuder. Det är mer än värt att betala denna avgift så länge som man investerar i fonder där rabtten är större än de 0.09% man betalar i avgift. Om rabatten är mindre är 0.09% är det bättre att köpa fonder hos en annan mäklare.

Vid sidan av denna avgift så tar SAVR tu en växlingsavgift om 0.5% om du köper utländska fonder som handlas i en annan valuta än SEK.

Kan man handla med mer än fonder?

Nej, Svar erbjuder endast fonder. Du kan inte handla med akter eller några andra finansiella instrument. Bara fonder.

Bankgaranti?

Ja, Upp till 100 000 Euro (950 000kr) skyddas av bank garantin genom Danske Bank.

Investeringskydd?

Ja. Investeringar som du gör genom denna mäklare täcks av investeringskyddet. Investeringskyddet skyddar dig mot att en fondförvaltar går i konkurs eller förskingrar pengar. Inte mot att fonder går ner i värde.

Erbjuder de en ISK?

Ja. SAVR erbjuder investeriingssparkonton.

Erbjuder de kapitalförsäkring?

Nej, de erbjuder för närvarande inte kapitalförsäkringar.